Ημερίδα για Έξυπνα Συμβόλαια

Κρυπτογραφία & Νομική: Δεδομένα, Ιδιωτικότητα και Έξυπνα Συμβόλαια

Μία μέρα στην οποία ειδικευμένοι ομιλητές παρουσίασαν ομιλίες με θέμα τα Δεδομένα, την Ιδιωτικότητα και τα Έξυπνα Συμβόλαια στο διατμηματικό τομέα που ενώνει την Κρυπτογραφία και τα Νομικά.

Δείτε όλο το συνέδριο ως λίστα στο YouTube

Άγγελος Κιαγιάς:
Κρυπτογραφία και Νομική, μια Απροσδόκητη Συνάντηση που ήταν προφανής εξ' αρχής

Burkhard Schafer:
Ηλεκτρονικές ψηφοφορίες βασισμένες στο blockchain και νομική επιστήμη

Peter Van Valkenburgh:
Το Blockchain και τα Νομικά: Γιατί η Ανοιχτότητα Μετρά

Christoph Sorge:
Νομικές απαιτήσεις για κρυπτογραφική ασφάλεια: Αναγκαιότητα, ενόχληση ή και τα δύο;

Διονύσης Ζήνδρος:
Γράφοντας έξυπνα συμβόλαια στο bitcoin

Darryl McAdams:
Γράφοντας Έξυπνα Συμβόλαια στο Plutus

Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης:
Το μέλλον της Κρυπτογραφίας & της Νομικής

Προσκεκλημένοι Ομιλητές

Τέσσερις από τους ανά τον κόσμο ειδικούς στα Έξυπνα Συμβόλαια μίλησαν στις προσκεκλημένες ομιλίες που περιγράφουν διαφορετικές πτυχές της κρυπτογραφίας και της νομικής επιστήμης.

Άγγελος Κιαγιάς

Άγγελος Κιαγιάς

Ο Καθηγητής Άγγελος Κιαγιάς είναι Πρόεδρος στην Κυβερνοασφάλεια και Ιδιωτικότητα και Διευθυντής του Εργαστηρίου για Τεχνολογία Blockchains στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Μεγάλη Βρετανία, Αναπληρωτής Καθηγητής Κρυπτογραφίας και Ασφάλειας και επικεφαλής της ομάδας Crypto.Sec στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (σε άδεια) και Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. Είναι επίσης επικεφαλής επιστήμονας στην εταιρεία blockchains IOHK.

Burkhard Schafer

Burkhard Schafer

Ο Καθηγητής Burkhard Schafer είναι Καθηγητής στην Υπολογιστική Νομική Θεωρία και διευθυντής του Κέντρου SCRIPT για νομοθεσία περί Υπολογιστών και Πνευματικής Ιδιοκτησίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Είναι επίσης συνιδρυτής και διευθυντής στο Κέντρο Joseph Bell για Νομική Συλλογιστική και Εγκληματολογική Στατιστική.

Christoph Sorge

Christoph Sorge

Ο Καθηγητής Dr. Ing. Christoph Sorge είναι κάτοχος του τίτλου του καθηγητή της νομικής πληροφορικής, διευθυντής στο Ινστιτούτο για τη Νομική Επιστήμη και την Πληροφορική και μέλος του Κέντρου για την Ασφάλεια Υπολογιστών, Ιδιωτικότητας και Ανάθεσης Ευθυνών (CISPA) στο Πανεπιστήμιο του Saarland. Είναι επίσης ανώτερος συνεργάτης του Γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών Spreyer για τη Δημόσια Διοίκηση.

Peter Van Valkenburgh

Peter Van Valkenburgh

Ο Peter είναι Διευθυντής Ερευνών στο Coin Center, το μεγαλύτερο μη κερδοσκοπικό οργανισμό ερευνών και προώθησης που επικεντρώνεται στα θέματα δημόσιας πολιτικής που αντιμετωπίζουν οι τεχνολογίες κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin. Είναι απόφοιτος Νομικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, καθώς και αυτοδίδακτος σχεδιαστής και προγραμματιστής. Σχεδιάζει τις παρεμβάσεις δημόσιας διοίκησης του Κέντρου και βοηθάει να καθοριστεί η ερευνητική του ατζέντα.Έχει ενημερώσει νομοθέτες και διοικητικό προσωπικό ανά τον κόσμο πάνω στο θέμα της νομοθεσίας γύρω από το Bitcoin. Παλαιότερα έχει υπάρξει Google Policy Fellow και έχει συνεργαστεί με διάφορους οργανισμούς ψηφιακών δικαιωμάτων σε έργα σχετικά με την ιδιωτικότητα, την παρακολούθηση και τη νομοθεσία περί ψηφιακών πνευματικών δικαιωμάτων.

Γράφοντας Έξυπνα Συμβόλαια

Πώς ακριβώς γράφει κανείς ένα έξυπνο συμβόλαιο; Και ποιο είναι το μέλλον της γλώσσας των έξυπνων συμβολαίων; Δύο ερευνητές στον τομέα θα παρουσιάσουν μία εισαγωγή για μη ειδικούς:

Darryl McAdams

Darryl McAdams

Ο Darryl ειδικεύεται στη Θεωρία Τύπων στην IOHK στο San Francisco, Ηνωμένες Πολιτείες

Διονύσης Ζήνδρος

Διονύσης Ζήνδρος

Ο Διονύσης είναι διδακτορικός φοιτητής κρυπτογραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης

Ποιο είναι το μέλλον της Κρυπτογραφίας και της Νομικής Επιστήμης; Ιδέες από τον ακαδημαϊκό χώρο, τον χώρο δημόσιας διοίκησης καθώς και το χώρο της βιομηχανίας και συζήτηση προεδρευόμενη από τον Άγγελο Κιαγιά με μία Εισαγωγή από τον Chalres Hoskinson που είναι διευθυντής της IOHK και ένας από τους ιδρυτές του Ethereum.

Charles Hoskinson

Charles Hoskinson

Ο Charles είναι διευθυντής της IOHK στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών

Ξενοδοχείο

Το συνέδριο έλαβε χώρα στο πεντάστερο ξενοδοχείο Divani Caravel στο κέντρο της Αθήνας.

Divani
                  Caravel

Το ξενοδοχείο είναι 10 λεπτά περπάτημα από το μετρό του Ευαγγελισμού και προσβάσιμο επίσης με αυτοκίνητο ή λεωφορείο.

Πρόγραμμα

 • 09:30: Εγγραφές
 • 10:00: Άγγελος Κιαγιάς: Κρυπτογραφία και Νομική Επιστήμη: Μια Απροσδόκητη Συνάντηση που ήταν Προφανής Εξ' Αρχής

  Διαφάνειες

 • 10:45: Καφές
 • 11:15: Burkhard Schafer: Ηλεκτρονικές ψηφοφορίες βασισμένες στο blockchain και νομική επιστήμη: Μία ισορροπία ανάμεσα στη διαφάνεια, τη μυστικότητα και τη συμμετοχικότητα

  Διαφάνειες

 • 12:00: Peter Van Valkenburgh Το Blockchain και τα Νομικά: Γιατί η Ανοιχτότητα Μετρά

  Διαφάνειες

 • 12:45: Φαγητό
 • 14:15: Christoph Sorge: Νομικές απαιτήσεις για κρυπτογραφική ασφάλεια: Αναγκαιότητα, ενόχληση ή και τα δύο;

  Διαφάνειες

 • 15:00: Darryl McAdams & Διονύσης Ζήνδρος: Γράφοντας Έξυπνα Συμβόλαια

  Διαφάνειες του Darryl - Διαφάνειες του Διονύση

 • 16:00: Καφές
 • 16:30: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης: Το μέλλον της Κρυπτογραφίας & της Νομικής
 • 17:30: Λήξη

Αυτή η ημερίδα είναι εφικτή χάρη στους υπέροχους χρηματοδότες μας

Ευχαριστούμε!

The Smart Contracts Day conference was organized by the Crypto.Sec lab at the University of Athens. Supported by ERC project CODAMODA, project number 259152.

Το λογότυπο του ERC

Ανοιχτή πρόσβαση

Πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στη γνώση. Γι' αυτό η είσοδος στο συνέδριο ήταν εντελώς δωρεάν. Οι δωρεές σε bitcoin για επόμενα συνέδρια είναι πάντα ευπρόσδεκτες.

Δωρίστε bitcoin για να μας επιτρέψετε να οργανώσουμε περισσότερα συνέδρια στο μέλλον.
Εκτιμούμε ιδιαίτερα την υποστήριξή σας!

Δραστηριοποιούμαστε ενεργά στην ανοιχτή έρευνα και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε ανοιχτή πρόσβαση σε όλους, ακόμα και αν δεν μπορούν να έρθουν. Οι βιντεοσκοπήσεις των ομιλιών και οι διαφάνειες δημοσιεύονται κάτω από την άδεια Creative Commons 4.0 Attribution.

Καλωσορίζουμε τη διαφορετικότητα και προσπαθούμε να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους συμμετέχοντες. Δεσμευόμαστε να προνοήσουμε για μία συνεδριακή εμπειρία χωρίς παρενοχλήσεις. Μία συνεδριακή εμπειρία που θα είναι για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, αναπηρίας, εξωτερικής εμφάνισης, μεγέθους σώματος, εθνικότητας ή θρησκείας.

 • Δωρεάν είσοδος
 • Creative Commons 4.0 Attribution
 • Όλοι ευπρόσδεκτοι